My mom and I went blackberry picking today.
So juicy and delicious! After getting scratched (by the blackberry bushes) and bit (mosquitoes) I came home with almost 4 litres of beautiful blackberries. We had a family supper tonight and I decided to make a dessert using my fresh berries. Here is the recipe.
If you want to go out and find some of your own, look on roadsides and near railroad tracks. You can look for cascades of white star-shaped flowers in the early summer, then go back in late August to find big, juicy black berries.
Maman et moi sommes allées cueillir des mûres aujourd 'hui... tellement juteuses et délicieuses! Après avoir été graffignée (par les mûres) et piquée (par les moustiques) je suis rentrée avec presque 4 litres de belles mûres. On a mangé en famille ce soir et j'ai décidé de faire un dessert avec mes baies fraiches. Voici la recette.
Pour cueillir vos propres mûres, cherchez le long des routes, et des chemins de fer. Au début de l'été regardez pour des buissons pleins de fleurs blanches en forme d'étoiles, et retournez en fin août pour y trouver de belles mûres noires.
No-Bake Blackberry Cheesecake Recipe
This is an easy and delicious dessert with the lightness of cream and tanginess
of fresh berries. One of my favourites.
Un dessert très facile à faire et si délicieux avec une crème légère et le bon goût de baies fraiches. Un de mes desserts préférés.
Crust / Croûte1 1/4 cup graham crumbs / 1 1/4 tasses miettes de graham
1/4 cup melted butter or margarine / 1/4 tasse beurre ou margarine, fondu
1/4 cup sugar / 1/4 tasse sucre
Melt butter and mix together with crumbs and sugar. Press down in the bottom of a 9x13 pan.
Faire fondre le beurre et bien mélanger avec les miettes et le sucre. Enfoncer dans le fond d'un moule 9x13.
Filling:
1 package cream cheese, room temperature / un paquet de fromage en crème, à température ambiante
1 cup whipped cream / 1 tasse crème fouettée
1/3 cup sugar / 1/3 tasse sucre
1/2 tsp vanilla / 1/2 c. thé vanille
Whip cream separately. Whip the cream cheese, vanilla and sugar together, then fold in whipped cream. Layer over top of the crust.
Fouetter la crème séparément. Fouetter le fromage en crème avec le sucre et vanille, ensuite doucement mélanger la crème. Étaler sur la croûte.
Topping / Garniture:
5 cups blackberries / 5 tasses mûres
1 cup water / 1 tasse d'eau
1/2 cup sugar / 1/2 tasse sucre
2 heaping tbsp corn starch / 2 grosses c. table d'amidon de mais
Cook water, sugar and corn starch over low heat until thick, stirring constantly. Fold in blackberries. Layer on top of the cream cheese mixture. Chill for at least 2 hours.
Faire cuire l'eau, le sucre et l'amidon sur un feu doux jusqu'à épaississement, remuant bien. Ajouter les mûres et étaler sur la couche de crème. Réfrigérer au moins 2 heures.
(I forgot to get a photo of the final layer, and my family demolished it before I had a chance to get a photo of the finished product. However, you still get a good idea of what this delicious dessert looks like :)
This is an easy dessert to make with any other berries, and I suspect it would work with other fruit such as diced peaches or cherries.
Ceci est un dessert facile à adapter avec d'autres baies, et j'imagine aussi avec d'autres fruits comme des pêches ou cerises coupées.
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